Svijetli primjer socijalnog poduzetništva

U slavonskobrodskoj Udruzi Loco moto, koja okuplja osobe s invaliditetom, pripreme za Uskrs već su počele. U kreativnoj radionici izrađuju se maštoviti i inovativni ukrasi, a novac od prodaje ide za podizanje kvalitete života korisnika. Oko programa „Udruga moj drugi dom" okupljaju se svi naraštaji. I svi su različiti, a jednaki.

- Volim dolaziti na kreativnu radionicu. Ja sam dugo godina korisnik ove udruge, kaže Marija iz Udruge Loco-moto. Nada Šimić najviše voli raditi u udruzi, ali kako slabo vidi, mora birat poslove. Višnja Varošić je već prava majstorica u izradi uskrsnih ukrasa. Kreativna radionica joj je i svojevrsna terapija.

Svoje maštovite rukotvorine prodavat će na Uskrsnom sajmu. Svaka kuna za rad udruge dobro dođe. Uspiju prodati sve što naprave na ovoj radionici. To je bitno i za održivost ovog programa, kaže predsjednica Udruge Loco-moto Gordana Mišković.

Svijetli su primjer socijalnog poduzetništva i upravo završavaju kampanju nabave kombi vozila za potrebe svojih korisnika. Nedostaje novac za registraciju i osiguranje pa su i donacije dobrodošle.