Novska živi budućnost! Nakon gamerskog inkubatora, kampus!

To je tako složeno. I nerazumljivo. Jezik koji nam je nepoznat. Oni, pak, sigurno kroče tim bespućima. Vode ih smione ideje. Stvaraju nove, virtualne svjetove. Industrija videoigara jedna je od najbrže rastućih u svijetu. Svjesni su toga u Novskoj. Možda su se u početku i podsmjehivali njihovim snovima, ali danas ti planovi više nikomu nisu smiješni. Što se sve u Novskoj stvara i kako napraviti videoigru u 48 sati?

- Naša županija nije najrazvijenija, željezare su nam propale, velika industrija. Morali smo napraviti nešto za budućnost, nekakav iskorak i gledajući što, naravno da ono što klinci žele raditi, ono što svi koriste i stvarno kad se uzmu parametri od povećanja prihoda dođete u konačnici na neku gaming industriju, htjeli ili ne, rekao je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije.


Luka Drozdek bivši je polaznik edukacije Inkubatora pismo. Poslao je mail i već sutradan dobio odgovor. Zanimalo ga je što se to radi u Novskoj, jer se već dvije godine bavio video igrama.

Uvedeno je i srednjoškolsko zanimanje - tehničar za razvoj video igara. A krenulo se i u izradu visokoškolskog programa 3+2 godine...

Više doznajte u prilogu: