Marendon i pismon obilježen Smojin rođendan

Splitski arhitekt Ante Svarčić dobitnik je ovogodišnje Nagrade Miljenko Smoje koja se dodjeljuje za kulturni, glazbeni, umjetnički, novinarski, arhitektonski ili sportski doprinos suvremenoj Dalmaciji. Uručena mu je danas, na Smojin rođendan.

Iako Smoje više nema, a i marende su sve rjeđe - ova je prešla u tradiciju. Ribu, isto već po običaju, lovi i sprema viški ribar Kalambera.
Kuva se brudet od ugora i kuva se u drugu teću fažol, onda juha iz brudeta, toč iz brudeta u fažol i onda se stivaju rizi da to malo zgusne kaže Damir Karuza Kalembera.

Oko teće i pisme okupilo se društvo i ove godine. Na Valentinovo i Smojin rođendan slave ljude koji vole Dalmaciju.

Nema, ako ste vidili, nijedan dosad dobitnik nije političar dobija jer u politici si danas, sutra ih nema. Ovdje su ljudi koji ostaju zabilježeni u povijesti Dalmacije kaže Boris Kragić iz Udruge Timbar Dalmacije.

Takav je i arhitekt Ante Svarčić. I nakon pola stoljeća Split 3 s njegovom Ulicom Ruđera Boškovića i Primom 3 primjer je uspješnog suvremenog planiranja grada.

Arheološki muzej u Zrinsko-Frankopanskoj, moj rad na MHAS-u, Muzeju brodogradnje i Samostanskom muzeju u Sinju. Mnogo objekata, mnogo pošta, freeshopova, di god prođem, ima moj objekat kaže dobitnik Nagrade "Miljenko Smoje" Ante Svračić.

Arhitekt Svarčić, primio je plaketu i veliku bocu pelješkog vina, koju je, u duhu marendi, odmah darovao glazbenicima.