VIDEO: Bambina, najsplitskija predstava

U splitskom HNK praizvedena je najiščekivanija predstava ove sezone, mjuzikl "Bambina". Redatelj je Krešimir Dolenčić, a hitove Đavola na sceni su pjevali protagonisti predstave.

U splitskom škveru osamdesetih godina prošloga stoljeća gradi se tanker Bambina. Mladom i neiskusnom inženjeru brodogradnje neće biti lako suprotstaviti se uhodanim mehanizmima korupcije.

- Već duže vrijeme Krešo fantazira o jednoj novijoj varijanti Splitskog akvarela jednom 'remakeu'. Ne Tijardovića, nego priče o jednom gradu. Sad su se napokon posložile zvijezde, kaže autorica libreta Ana Tonković Dolenčić. Krešimir Dolenčić napominje kako je u Splitu proveo 4 ili 5 godina radeći i dodaje kako doista uživa u tom gradu.

Neno Belan, kaže, sanjao je da će se ovakvo što jednom dogoditi: "Stvorila se jako dobra vibra, svi smo se sprijateljili, družimo se van predstave tako da je ovo jednostavno prekrasan period u mom životu". Giuliano Đanić, koji igra ulogu direktora brodogradilišta Vedrana Balunka kaže kako je HNK za njega bio veliki zalogaj, ali se uz pomoć ekipe jako dobro snašao.

Reakcije publike su izvrsne a zbog velikog interesa iz HNK poručuju da će se Bambina izvesti više puta nego što je navedeno u službenom programu.