Redatelja "Parazita" stotine dočekale kao junaka

Oko tri stotine novinara i obožavatelja dočekalo je u nedjelju redatelja filma 'Parazit' Bonga Joon-hoa u južnokorejskoj Međunarodnoj zračnoj luci Incheon uz pljesak i oduševljenje nakon povratka iz Sjedinjenih Država. 

- Hvala vam na pljesku. I ja plješćem vama jer se svi tako dobro nosite s koronavirusom, kazao je Bong Joon-ho.

- Odmah ću vam se pridružiti u toj borbi tako što ću najprije temeljito oprati ruke. Sretan sam što sam stigao kući, rekao je uz osmijeh okupljenima. 

"Parazit" je prvi film u 92 godine dugoj povijesti dodjele nagrada Oskar koji je osvojio i nagradu za najbolji film i onu za najbolji međunarodni film.

Ukupno je osvojio četiri Oscara - za najbolji film, za najbolji međunarodni film, za režiju i za originalni scenarij, 

Bong je rođen 1969. u Južnoj Koreji, a najpoznatiji je po filmovima "Okja" (2017), "Snowpiercer" (2013) i "Sjećanja na umorstvo" (2003).

U fokusu filma su nejednakosti između bogatih i siromašnih slojeva korejskoga društva kroz priče dviju povezanih obitelji.

Članovi siromašne četveročlane obitelji spletkarenjem se uvlače u imućnu obitelj te se predstavljajući se kao međusobno nepovezani, visoko kvalificirani pojedinci, infiltiraju u domaćinstvo i upleću u neočekivane događaje.

Južnokorejci slave od prošlog tjedna. U lokalnim kinima i na tv-programima film se, uz ostala Bongova ostvarenja prikazuje ponovno. 

Redatelj i članovi glumačke postave 'Parazita' konferenciju za novinare održat će u srijedu.