140 godina Muzeja za umjetnost i obrt

Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt danas obilježava 140. rođendan. Tim će povodom biti otvoreni novi postavi i izložbe te predstavljeni novi vizualni identitet, logo i slogan.

Muzej za umjetnost i obrt obilježit će 140. rođendan otvorenjem novog postava zbirki dizajna, fotografije, satova i nove donacije Jelka Yureshe u 18 sati, a nakon toga u 20 sati otvara se izložba ‘Made in: Crafts Design Narratives’ na kojoj se predstavljaju radovi više od 30 obrtnika i više od 40 europskih dizajnera.

- 17. veljače davne 1880. godine pokrenuto je osnivanje Muzeja za umjetnost i obrt na inicijativu Društva za umjetnost i njegova tadašnjeg predsjednika Izidora Kršnjavoga, kao jedne od prvih institucija takve vrste u Europi, podsjećaju iz muzeja slavljenika.

Evo kako izgleda novi vizualni identitet zagrebačkoga Muzeja za umjetnosti i obrt:Za proljeće je najavljeno i otvorenje velike međunarodne izložbe tapiserija iz Muzeja Cluny kojom bi hrvatskoj publici predstavili remek-djela iz bogatog fundusa pariških Muzeja Cluny i Louvrea.

- Zagrebačka i hrvatska publika tako će uživo moći doživjeti gotičke tapiserije neprocjenjive vrijednosti od kojih se francuski muzeji rijetko i nerado odvajaju, a za posjetitelje će značiti jedinstven uvid u europsku povijest i umjetnost kasnog srednjeg vijeka, najavljuju iz muzeja..

Uoči današnje proslave sve detalje o najavljenim događajima ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska doznala je od ravnatelja Muzeja za umjetnost i obrt Miroslava Gašparovića i kustosica Zbirke dizajna MUO-a Koraljke Vlajo: