Dvije različite, ali odlične večeri Antivalentinova#5

Peto izdanje Antivalnetinova u rasprodanom zagrebačkom Boćarskom domu  opravdalo je sva očekivanja, a vrhunac je, dakako, bio nastup začetnika festivala Leta 3. Najbolja fešta za sve koji nisu zainteresirani za konvencionalne „ljubavne“ koncerte, uz slogan: „Niti ljubav, niti karanje, samo tulumarenje!“  donijela je nastupe deset izvođača. Iako potpuno različite, i prva i druga večer odisale su nostalgijom, ali nije samo publika srednje dobi uživala u dobrim svirkama, dapače…

Na samo Dan zaljubljenih punih se šest sati plesalo uz hitove popularnog cro dancea, glazbenog hit stila koji je žario i palio devedesetih te hitovima iz romantičnih osamdesetih. Festival je ovorio nastup pop dvojca Neki to vole vruće koji su nizali hitove “California”, “Jeans generacija”, “Medu moj i šećeru”.


Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Uslijedio je jednosatni  plesni show  Alke Vuice, koja je zabavila publiku hitovima poput “Laži me”, “Ej šta mi radiš”, “Otkad te nema”.. U dobrom ritmu nastavila je naša nekad ponajveća dance zvijezda Ella s vrhunskim scenskim nastupom i hitovima “Iza ponoći”, “Nađi mi ritam”, “Nisi me bio vrijedan ti”.
Publika je pjevala i s Mineom na pjesme “Rano”, “Da me oće Stipe”, “Uberi ljubicu” a ludilo je zvladalo na “Vrapci i komarci” te “Good Boy”.

Zabava se nastavila i nastupom dance kraljice I.Bee uz ritmove “Šumice”, “Ti si bolji”, “Nag” te dobro primljene “Godinama”. Uz “Party za ekipu” veselu i rasplesanu večer su zatvorili splitski Kuzma & Shaka Zulu,a sve je začinio omiljeni DJ Kneža.

Subotnju večer „žestice“ otvorila je koprivnička etno-punk senzacije Ogenj, dobitnici dvaju Porina za prvi album  “Domaj”. Nastup su otvorili pjesmom “Jedina”, a slijedile su “Ljubaf na najjakše”, “Domaj”, “Fakinska”, te sjajna „Domaj“. Novu nostalgiju donijeli su riječki Parafi, predvođeni Valterom Kocijančićem i Vim Colom. Na sveopće oduševljenje ovi punk pioniri počastili su nas presjekom karijere – od “Javna kupatila’’, preko “Fini dečko”, do  sjajnog dueta s Davorinom Bogovićem “Narodna pjesma”.


Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Sve popularniji (opravdano) sinjski punk-blues bend M.O.R.T. oduševio nas je moćnim izvedbama pjesama “Mali Isus”.“Nina”, “Bog”, te na kraju “Pas”, koje je publiak sjajno popratila.

Bila je to dobra uverira za veliki come-back Overflowa. Žestoki Koprivničani  podsjetili su nas na vrhunce iz devedesetih izvedbama “From My Lips”, “Hit Me”, “Doctor”, te velikog hita “Dorothy”. Dečki su i danas u vrhunskoj formi, osjetilo se da su se zaželjeli svirke i publika im je uzvratila odličnom energijom.

Šećer na kraju vodio je  “lovac” našeg kviza „Potjera“ Dean Kotiga, najavivši ekskluzivnu modnu reviju kreacija Ivice Skoke. Pogađate tko su bili manakeni – riječka petorka Let 3 u štiklama i šljokicama profesionalno je pokazala svoje atribute… A potom su se primili instrumenata i raspametili publiku energičnim nastupom. Odmah su krenuli s  “Dijete u vremenu”, i s gromoglasnom podrškom publike nizali  hitove “Izađi mala”, “Tazi Tazi”, “Omađijaj me”, “Izgubljeni’’, ‘‘Profesor Jakov’’. 

Iako Tereza Kesovija nije mogla nastupiti zbog gripe, a željno smo iščekivali sjajnu verziju „Sam u vodi“, kao gost je došao Siniša Vuco i Boćarskim se zaorila prvo njegova uspješnica ‘‘Podigla me iz pepela’’, a potom zajednički hit“Golub Vaso”… Oduševljenju nije bilo kraja…