Maraton crtanja u Galeriji Šira

Ideja vodilja 'Maratona crtanja' je uvođenje novih metoda i šireg spektra materijala, uz drugačiji vremenski okvir od onoga koji je primjenjiv u nastavi, jer se crta u kontinuitetu 24 sata, čime se intenzivira i poboljšava praksa studenata Akademije likovnih umjetnosti.

Skupna izložba, koja se otvara večeras, 18. veljače, u 19 sati, predstavit će radove nastale od 2013. do 2019. godine, u sklopu projekta 'Maraton crtanja'.

Program 'Maratona crtanja', kao izvannastavna aktivnost Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, ima dodirne točke s nastavnim programom izbornog kolegija Procesi crtanja, na kojem se studenti ALU, kroz primjere i praktični rad, upoznaju s različitim mogućnostima primjene crtačkih tehnika i procesa.

- Manifestacija je otvorila mogućnosti kreativnog okupljanja i druženja, gdje kao rezultat nastaju pojedinačni i skupni radovi najrazličitijih crtačkih i slikarskih pristupa, napominju organizatori.

Uoči otvorenja izložbe ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska družila se s voditeljicom projekta izv.prof.art. Gordanom Bakić Vlahov te sudionicima maratona, studentima ALU Nikicom Jurkovićem i Lavom Parikovićem: