Gabi o Arsenovoj Kući umjetnosti u Šibeniku

Obnovljeno bivše kino Odeon na šibenskoj rivi uskoro se ponovno otvara, i to kao 'Kuća umjetnosti Arsen'. O projektu posvećenom jednom od naših najvećih glazbenih umjetnika Arsenu Dediću razgovarali smo s njegovom životom suputnicom Gabi Novak.

Tim će prostorom upravljati Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik, a namijenjen je održavanju glazbeno-scenskih događaja, kinoprojekcija, kazališnih predstava, izložaba i konferencija.

- U Šibeniku se nema gdje ići zimi. Ili ideš u teatar ili gledaš televiziju. Zato je ta ekipa dragih mladih ljudi na čelu s Goranom Barišić-Bačelić pokrenula projekt, kaže naša glazbena diva Gabi Novak koja vjeruje da će 'Kuća umjetnosti Arsen' potaknuti stvaranje novih generacija ljubitelja i stvaratelja umjetnosti.

Misija 'Kuće umjetnosti Arsen' je podignuti kvalitetu života Šibenčana i obogatiti kulturni život u Šibeniku: Očekujemo da će prostor zaživjeti još snažnije pod Arsenovim imenom, postati još jedno omiljeno mjesto za kulturne sadržaje svim generacijama Šibenčana, izjavio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

U tijeku je posljednja faza adaptacije dvorane, koja uključuje uređenje i opremanje interijera prema visokim produkcijskim standardima. Nakon završetka projekta bivše kino Odeon postat će polivalentna dvorana.

Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg kina Odeon provodi u fazama od 2013. godine. Do sada je uloženo više od 9 milijuna kuna, od čega je oko 40 posto nepovratno iz Ministarstva kulture.

Pogledajte što je o 'Kući umjetnosti Arsen' u emisiji Kultura s nogu rekla Gabi Novak: