U suradnji s dizajnerima muzeji privlače sve više posjetitelja

U protekla tri tjedna izložbu ‘Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma’ vidjelo je nekoliko tisuća posjetitelja. Riječ je o odličnom spoju dizajna i muzejske djelatnosti, što nije ostalo nezamijećeno ni na društvenim mrežama.

Izložbe kakve znamo polako odlaze u povijest, a umjesto njih sve su češći dizajnirani interaktivni postavi.

- Kada surađujete s dizajnerima, onda se pred njih stavljaju nekakva dva glavna zadatka - jedan je da predstave građu, a drugi da postav komunicira s publikom, ističe ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić.

Dizajneri Vladimir Končar, Vedran Kasap i Ozana Ursić uronili su u fundus Zagreb filma i osmislili vizualno atraktivnu izložbu.

- Bilo je dosta zahtjevno jer smo mi morali naći zajednički likovni jezik kroz koji se i grafički i prostorni elementi moraju spojiti u jednu vizualnu cjelinu koja je prepoznatljiva, napominje dizajnerica Ozana Ursić.
Imaginacija i animacija u šest desetljeća Zagreb filma
Vizualni identitet izložbe ‘Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma’ postao je hit na društvenim mrežama. U posljednje vrijeme svjedočimo utjecaju društvenih mreža, pogotovo Instagrama, i činjenica je da ljudi gdje god dođu žele se fotografirati i to podijeliti, dodaje Ozana Ursić.

- Bilo bi idealno raditi takve izložbe s vremena na vrijeme, jer one zapravo jako dobro komuniciraju s publikom i daju dodatnu kvalitetu izložbi koja je već ionako vrijedna sama po sebi, zaključuje Snježana Pintarić.

Ova je izložba, a potvrđuju to tisuće posjetitelja, idealan primjer suradnje dizajnera i kustosa. Može se pogledati do sredine lipnja i puna je idealnih prostora za selfije.