Al Pacino prvi put u tv-seriji

Prvi put u svojoj više od pet desetljeća dugoj glumačkoj karijeri slavni američki glumac Al Pacino okušao se u tv-seriji koja će se početi prikazivati na Amazon Prime Videu.

Radnja serije 'Hunters' smještena je u New York 1977. Priča prati Meyera Offermana (Al Pacino), vođu grupe lovaca na naciste koji je preživio holokaust. On otkriva da u Sjedinjenim Državama u tajnosti žive stotine visokih nacističkih dužnosnika koji planiraju uspostaviti Četvrti Reich. Zadaća "lovaca" je da ih "izvuku" iz njihovih skloništa i privedu pravdi.

Serija je nadahnuta istinitom pričom i posvećena je pokojnoj baki tvorca serije Davida Weila, koja je preživjela holokaust.

- Nikada dosad nisam snimao seriju od 10 epizoda. Dakle, to je nešto poput 12-satnog filma, rekao je za Reuters Pacino, koji u travnju navršava 80 godina.

- Usput, ovo je luda priča ... Ludi horor, stvarno zastrašujuća... Istodobno teška i puna dubokih emocija, rekao je Pacino, koji je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara nominiran za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Irac".

Redatelj serije David Weil želio je ispripovijedati priču svoje bake, njezina iskustva iz rata o kojima mu je govorila dok je bio dijete.

- Ovo je svojevrsno 'ljubavno pismo mojoj baki", kazao je.

- Želio sam prenijeti njezinu priču sljedećoj generaciji i podučiti ljude o holokaustu kako bismo spriječili da se tako nešto ikada više ponovi, naglasio je.