Vinko Ćemeraš nakon pobjede: Iznutra gorim!

Vinko Ćemeraš novi je najbolji glas Hrvatske, odlučili su gledatelji HRT-a. Nakon dva i pol mjeseca od početka Voicea, Albina Grčić, Bernarda Bobovečki, Vinko Ćemeraš i Filip Rudan bili su u velikom finalu. Na pozornicu su izlazili triput, a Vinko, čiji je mentor bio Davor Gobac, osvojio je 41,94 posto vaših glasova! Vinko kaže: osjećaj je neopisiv!

Nakon uvjerjive pobjede skromno je rekao:
- Ostao sam smiren, pripremio sam se za bilo kakav ishod, ali iznutra gorim, tako da stvarno hvala svim ljudima što su glasali za mene i nadam se da ću u budućnosti to sve opravdati. Sve mi ovo filmski nekako izgkleda, i večeras kad sam stajao na pozornici čekajući neko ime da prozovu, to mi je bilo filmski, kao da nisam tu. Mislim da ću tek biti svjestan za mjesec ili ne znam...

Njegova izvedba pjesme pokojnog Dine Dvornika "Pelin i med" rasplakala je i njegova mentora Davora Gobca:

- Svi su bili genijalni i moglo se tako desiti i da netko peti pobijedi. Meni je drago da smo mi uspjeli nekako sve to zaokružiti, bilo je zbilja dirljivo to s Dininim šeširom... I tak, mislim da je to bilo baš krasno.Reagirala je i Ella Dvornik, kći legendarnog Dine, čija je pjesma Vinku, među ostalim, donijela pobjedu.


Emotivni Vinko iz Okruga Donjeg svira gitaru, piše tekstove, sklada i aranžira pjesme. Počeo je pjevati kao petnaestogodišnjak jer je prijatelju nedostajao vokal u bendu. Izvodi pjesme Pearla Jama, Oasisa, Urbana, a sudjelovanje u The Voiceu smatra prilikom da alternativni rock približi široj publici. Vinko je i autor pjesama koje desetak godina izvodi u pubovima i na festivalima. Nastupao je na festivalima Exit i Star, a dio je i Anarhiv dua.

Pjesme stvara na engleskom jeziku jer mu tako „puno bolje zvučeˮ. Ovaj 25-godišnjak studira informacijske znanosti u Mostaru. Živi sam u obiteljskoj kući i brine se o životinjama i imanju. Roditelji mu žive u Njemačkoj, a braća u Irskoj i Dubrovniku. Vinko svoju sreću želi pronaći u Zagrebu, a sudjelovanjem u The Voiceu želio je predstaviti svoje autorske mogućnosti.Na Audiciji je izveo skladbu „Pyro“ Kings of Leon. Već u prvim sekundama izvedbe okrenuo mu se Gobac, a  do kraja pjesme i preostalo troje mentora. Poštenjačina Vinko, upravo zato što mu se prvi okrenuo i prepoznao ga, izabrao je Gobca. I nije pogriješio, jer zajedno su čuda stvarali. Kako sam mentor priznaje, Vinko je ozbiljniji i smireniji od njega, i upravo je ta kombinacija pomogla samozatajnom Čapljincu na putu do uspjeha.


Sjajno se, priznaje, slaže s mentorom a najbolji mu je trenutak sezone kad mu se Gobac okrenuo. Sve je bilo prekrasno, pa nema najlošijeg trenutka. I protukandidati i drugi mentori hvale samozatajnog Vinka zaključćujući da je on zaslužio tu laskavu titulu a osim  naklonosti gledatelja pridobio je i pubiku u studiju, pa mu se skandiralo tijekom cijele emisije, i iza pozornice. 

Njegov mentor Davor Gobac kaže kako je ovo prvi put u životu da je pobijedio u ovakvom natjecanju.

- Mislim da nije bilo bitno tko će zbilja na kraju pobijediti, ali lijep je osjećaj. Drago mi je zbog Vinka prije svega, ali svi su bili genijalni, poručuje.Za buduću karijeru finalista mentorica Vanna samtra da:
- Ovisi o jako, jako, jako puno faktora. Ponešto o njima samima, jer uvijek je ta Osoba A koja je krojač svoje sudbne nekako bitna. Ali na kraju krajeva, iz svog iskustva znam da, ako nisi u nekom trenutku na nekome mjestu, u pravo vrijeme, onda to više nije to...

Nabijeni emocijama mentori su još jednom istaknuli da su uživali iz emisije u emisiju. Posebno su pohvalili cijelu ekipu koja radi emisiju te predivnu atmosferu koja je među svima vladala.

- Ja sam se prijavio na prvu sezonu i nisam uspio. Tko ima želju ne smije odustajati i to je to!, poručuje najljepši glas Hrvatske 2020. svima koji žive glazbu i žele se njome baviti. On će karijeru, kao što je i počeo, nastaviti s bendom, autorskim pjesmama i nada se da će opravdati povjerenje publike.

Za početak Vinka čeka veliki tulum u Čapljini, a potom s nestrpljenjem iščekujemo nove glazbene korake simpatičnog iznimnog pjevača s kačketom.