Spaljen Krešo Miki Štrajkić, Obersnel Karneval zatvorio kao Jovanka

Završio je time najveći do sada Riječki karneval, u kojem se pjevalo i plesalo od jutra do mraka. Sve su pratili deseci tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva.

Maškarano ludilo napustilo je Rijeku. U ludoj karnevalskoj povorci sudjelovalo je čak 113 skupina, a Korzom je prošlo više od 11 tisuća maškara.

Zastor najluđe karnevalske zabave u zemlji spušten je u nedjelju navečer spaljivanjem Pusta.

U riječkom akvatoriju tako je izgorio Krešo Mići Štrajkić, kažnjen za sve zlo u posljednjih godinu dana.Zanimljivo je da se riječki gradonačelnik Vojko Obersnel maskirao u Jovanku Broz.

- Riječki karneval kaže, budi što želiš. Svi misle da sam ja uvijek htio biti Tito. A ja sam uvijek htio biti Jovanka i želja mi se ostvarila, poručio je.Među inozemnim skupinama bili su gosti iz prijateljskih gradova, bivših i budućih Europskih prijestolnica kulture: irski Galway, luksemburški Esch, litvanski Kaunas, srbijanski Novi Sad, mađarski Veszprem i talijanske pokrajine Matera te maškare iz drugih europskih gradova te Indije, Japana i SAD-a.

U povorci su bile karnevalske skupine Nuovo Comitato Carnevale Boscarel iz Verone, Vrbovečki gurmani, Udruga Bijela golubica iz Vukovara, Japan u Rijeci, Udruga umirovljenika grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Grupa iz Indije, Sušački gimnazijalci, Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića, Dom umirovljenika Kantrida, Međunarodna grupa "Nevera iz učeničkog doma Kvarnera", Istarski Klub, Karnevalska grupa "Kampus", Klinčaselske mažoretkinje, Grupa iz talijanske Matere, Plesni klub "Pagannini" iz Livna...

U povorci su bili i sušački slatkiši, kandidati za predsjedničke izbore..Maskirane skupine prigodno su se, u skladu s maskama koje nose, nazvale: Fedrigo da Porto, Kaj su jeli naši stari, Veseli Vukovar, Japanska kaligrafija, Bubnjari i plesači, Crikvenica va srcu, Kalari uniform, Sušački slatkiši, Kandidati za predsjedničke izbore, Zlatne godine, Mafija i brojne druge.