Neočekivana izvedba najstarije predstave Male scene

‘Kraljevna na zrnu graška’ zaštitni je znak i najstarija predstava Male scene, kojom je potkraj prošle godine kazalište proslavilo 30. obljetnicu.

Vitomira Lončar i Ivica Šimić ‘Kraljevnu’ su od 1986. izveli više od tisuću puta. Posljednjih nekoliko godina žive u Kini, no spletom okolnosti, nastalih zbog epidemije izazvane koronavirusom, zatekli su se u Zagrebu i odlučili još jednom izvesti tu predstavu, što se i dogodilo jučer, u nedjelju, 23. veljače.

Tamo je bila i ekipa Vijesti iz kulture:- Uhvatili su nas u kazalištu, pa su nam rekli da ne gubimo vrijeme kad smo već tu. Pitali smo se kako ćemo igrati predstavu je nismo dugo glumili. Ipak, odlučili smo odigrati predstavu da i mi doprinesemo 30. godišnjici kazališta Mala scena, kaže suosnivačica Kazališta Mala scena Vitomira Lončar.

Njezin životni i profesionalni partner Ivica Šimić ističe, pak, da su 'Kraljevna na zrnu graška' i 'Pale sam na svijetu' dvije predstave koje su napravili na samim počecima: Prvo 'Kraljevnu' pa onda 'Paleta', i te predstave evo igraju i sada, u drugoj postavi u Maloj sceni, igraju i u Kini, u kineskoj postavi, tako da te predstave i dalje žive, poručio je Šimić.

O kazalištu Mala scena i karijeri u Kini u emisiji Kultura s nogu razgovarali smo s Vitomirom Lončar i Ivicom Šimićem: