Kako uspješno uvjeriti sugovornika

U vremenu kada sve više komuniciramo u virtualnom svijetu i kad nam vokabular postaje sve siromašniji - dobro je pročitati kako najbolje komunicirati.

Nakon trideset godina teorijskog rada i praktičnog iskustva, Kamilo Antolović i Nikša Sviličić sabrali su svoja znanja u knjigu ‘Komunikacijske vještine’ - i razjasnili kako učinkovitije i uvjerljivije komunicirati s drugima - bilo da je riječ o verbalnoj ili neverbalnoj komunikaciji.

- Nerijetko ta forma, odnosno način kako pristupate nekoj građi i kako je artikulirate na van poprima dominantno značenje u komunikacijskom ishodu, odnosno u onome kako će ljudi doživjeti to što vi njima pričate. Ja nekako želim vjerovati je da naša knjiga poslužila u tom kontekstu da ljudima da ta praktična znanja, napominje suautor knjige Nikša Sviličić.

Na predstavljanju knjige bila je i ekipa Vijesti iz kulture:Suautor knjige Kamilo Antolović dodao je da čovjek može proizvesti, primjerice, 700 tisuća pokreta svojim tijelom: Naravno da netko te pokrete ne može naučiti, ali čak i kad bi ih naučio, s obzirom na kulturne razlike, pokreti u jednoj sredini, u jednom kulturnom krugu, imaju jedno značenje, a u drugom imaju drugo. Tako da postoji veliki broj principa koji upućuju na to koji je signal ili poruka tijela dobar, a koji loš, kaže Antolović.

Knjiga s se temelji na znanstvenim spoznajama, ali je pisana pristupačnim načinom i razumljiva najširem krugu svih onih koji žele unaprijediti svoje komunikacijsko - prezentacijske vještine.

Nikša Sviličić i prof. Kamilo Antolović bili su gosti u studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska: