Klaunovi doktori za lakše ozdravljenje

Njihov je jedini zadatak - osmijeh, a njega često nije lako izmamiti. Rade s malim pacijentima i jedini im je cilj - olakšati im liječenje. Oni su Klaunovi doktori i proslavili su deseti rođendan!

Ova vesela družina mjesečno odradi više od 60 vizita, a zadatak im je vratiti osmijeh na dječja lica.

Predah od terapija uz ovakvo društvo željno se iščekuje. Klaunovi doktori svakodnevno obilaze malene pacijente u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

- Tamo gdje su veliki klinički bolnički centri. Mi radimo redovne programe i nastojimo što češće i što više biti prisutni na svim pedijatrijskim odjelima koje uspijemo obići, naglašava Zoran Vukić, osnivač udruge Crveni nosovi.

Klaunovi doktori imaju svoje stalne poslove. Oni su komičari, glumci, mađioničari i pjevači. U 10 godina postojanja razveselili su više od 120 tisuća djece.

- Da bi se postalo klaun doktor, treba imati umjetničko iskustvo, treba imati dušu, veliko srce i jedan široki osmijeh, govori sestra Livadić.

Svaka sekunda smijeha znači mnogo i djeci i roditeljima.

- Dijete je bilo dosta slabo i nemoćno, ali klaun doktor ga je uspio nasmijati i napravio ogromnu stvar u tom trenu, a i kasnije, naglašava Žarko Šaško, otac oboljelog dječaka.

Osim najmlađima, klaunovi doktori radost donose i u domove za starije, gdje također liječe pjesmom i dobrim vibracijama.