Glazbene novosti: Cypress Hill, Fatboy Slim i Boomtown Rats

Glazbeni novinar Ante Batinović u ovotjednom pregledu novosti izdvojio je predstavljanje njemačkog izdanja 'Ere s onoga svijeta', te koncerte Cypress Hilla, Fatboy Slima, Kovacs i Boomtown Ratsa.

Naša slavna opera 'Ero s onoga svijeta' objavljena je na dvostrukom CD-u u izdanju njemačke diskografske kuće CPO koji je prošli tjedan bio predstavljen u dvorani Lisinski.

Događaj se zbio uoči prošlotjednog koncerta Orkestra Minhenskog radija i Zbora Bavarskog radija koji su pod ravnanjem Ivana Repušića izveli 'Hrvatski glagoljaški rekvijema' Igora Kuljerića. Najzaslužniji i za Kuljerića i Eru upravo je maestro Repušić, šef dirigent Orkestra Minhenskog radija.

Umaški Festival 'Sea Star' ove će godine biti još senzacionalniji nego lani. Dolaze, naime, Cypress Hill, jedna od najvećih hip - hop grupa na svijetu, a definitivno najveća latino hip hop grupa na svijetu. Kako će nastup Cypress Hilla u Umagu biti ekskluzivan u ovom i velikom dijelu Europe očekuje se više od 40 tisuća posjetitelja.

Hrvatski glazbeni turizam svake godine jači i veći, pa i u predsezoni. Sea Star u Umagu u svibnju postaje pop-kulturno središte Europe.

Dva i pol mjeseca prije Cypress Hilla u Hrvatsku dolazi jedna od najslikanijih figura u povijesti glazbe - Bob Geldof S svojim temeljnim bandom Boomtown Rats, koji nastupa u zagrebačkoj Hali 14.ožujka.

Uskoro nam dolaze i najfiniji promicatelj partyja Fatboy Slim, koji će pred publiku izići 7.ožujka na Zagrebačkom velesajmu, te karizmatična soul kantautorica Kovacs, koja će se hrvatskoj publici predstaviti 11.ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Pogledajte gostovanje Ante Batinovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: