Scenarist 'Novina' Ivica Đikić: Nova sezona s naglaskom na pravosuđu

Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka, 2. ožujka na svom Prvom programu u terminu od 21 sat započinje s premijernim prikazivanjem treće sezone izvrsne domaće dramske serije Novine. Uoči početka nove sezone razgovarali smo sa scenaristom Ivicom Đikićem.

Nova sezona bavit će se vjerojatno ključnom institucijom svakog demokratskog društva - pravosuđem i njegovim stranputicama. Pokretač radnje je dugogodišnji sudski spor koji fond kuponske privatizacije 'Domovina' vodi protiv domovine, Republike Hrvatske. Proces se napokon primakao kraju, a ulog, uz godinama nagomilavane kamate, nije mali - tristo milijuna eura proračunskog novca.

- Ne mogu objektivno govoriti, ali čini mi se da je ova treća sezona najuspjelija po mojem osjećaju kako bi to trebalo izgledati, rekao je Ivica Đikić gostujući u Kulturi s nogu.
Treća sezona serije Novine
Početak radnje treće sezone serije zatiče nas godinu dana nakon završetka zbivanja druge - brutalno populistička kampanja bivšeg gradonačelnika metropole Ludviga Tomaševića (Dragan Despot) doprla je do birača i on je novoizabrani predsjednik države.

Iako obojica posjeduju člansku iskaznicu iste stranke, razdor između predsjednika Republike Tomaševića i predsjednika Vlade Lozančića (Boris Svrtan) sve je dublji, i to upravo zbog spora s fondom 'Domovina'.

Uoči premijere prve epizode treće sezone Novina u emisiji Kultura s nogu razgovarali smo s piscem, novinarom Ivicom Đikićem koji potpisuje scenarij serijala: