Matanić uoči večerašnje TV-premijere 'Novina': Zvijeri su puštene!

Nakon što je u riječkom Art-kinu krajem siječnja održana 'zavičajna' premijera prvih epizoda nove sezone 'Novina', večeras u 21 sat na Prvom programu HTV-a vrijeme je i za televizijsku premijeru.

- Premijera treće sezone serije 'Novine' na HTV-u
-
Premijera treće sezone serije 'Novine' u riječkome Art kinu Croatia

Glavna tema treće sezone je sudstvo, nakon što su u prve obrađeni mediji, a u drugoj politika, no, kako ističe ekipa, ovaj put su se fokusirali na likove

- U zatvaranju serijske trilogije ulazimo u likove i na neki način, zvijeri su puštene! Ljudi se bore jedni protiv drugih, sami protiv sebe, i kreće jedna korida likova, borba za moć, borba za opstanak, a najviše borba za ljudstvo, najavio je redatelj Dalibor Matanić.
Scenarist 'Novina' Ivica Đikić: Nova sezona s naglaskom na pravosuđu
Na pitanje o sličnostima sa stvarnim likovima iz našeg javnog političkog života Matanić je dao pomalo zagonetan odgovor.

- Scenarist serije Ivica Đikić, kao u seriji 'Police code', ima čistača cipela zahvaljujući kojem uvijek ima sjajne cipele. Pa smo i mi otišli njegovom čistaču cipela i on nam je ispričao sve – tko pije, tko ima ljubavnicu, tko je psihopat… Tako da smo tu naučili sve o našem društvu, rekao je Matanić gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

'Novine' su prva serija na hrvatskom jeziku koju se može gledati u 190 zemalja svijeta putem medijskog poslužitelja Netflix, a uoči večerašnje TV-premijere 'Novina', koja je na rasporedu na HTV 1 u 21 sat gosti emisije Dobro jutro, Hrvatska bili su redatelj Dalibor Matanić i producent Miodrag Sila: