50 godina Glazbene mladeži Splita

Glazbena mladež Splita slavi 50 godina. Svojim je polustoljetnim djelovanjem obilježila kreativni i kulturni razvoj brojnih generacija djece i mladih u Splitu.

Osnovna misija organizacije bila je i ostala povezivanje djece i mladih od vrtićke, preko osnovnoškolske i srednjoškolske dobi sve do fakultetskih dana, a nakon toga i kroz život s glazbom i kulturom općenito, te razvoj publike i očuvanje kulturne nematerijalne baštine.

Prošle godine na tom tragu realizirali su 170 programa – koncerata, natjecanja, predstava, ciklusa, radionica, predavanja - s 3 tisuće izvođača i 27 tisuća posjetitelja svih dobnih skupina, te iz zemlje i inozemstva.

- U povodu velikog jubileja Glazbene mladeži Split i izrade monografije, pozivamo sugrađane da podijele s nama svoja iskustva, zapise, fotografije, novinske članke, komentare i sjećanja vezana uz brojna događanja proteklih 50 godina, poručili su iz Glazbene mladeži Splita.

Tim povodom splitska ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska družila se s ravnateljem Glazbene mladeži Splita Marinom Kaporelom te mladim glazbenikom Natanom Zlodreom: