Upoznajte suvozačicu relija Jeannette Kvick

Ovog vikenda u Kumrovcu se održava 9. međunarodna utrka pod nazivom  "INA RALLY KUMROVEC 2020."

Svake godine Kumrovec prvog vikenda u ožujku dočeka reli posade i ljubitelje automobilizima. Već pet puta u dosadašnjih osam izdanja Reli Kumrovec proglašen je za najbolje organizirano domaće natjecanje.

Dobili su stoga organizatori iz Auto kluba "Delta Sport" prigodu otići korak dalje. Ove godine na njihovom će natjecanju uz Prvenstvo Hrvatske početi i Prvenstvo centralnoeuropske zone.

Privuklo je to velik broj posada iz zemlje i inozemstva, a jedna je posebno zanimljiva. Ne toliko zbog činjenice da je muško-ženska, već zbog podatka da vozač dolazi iz Austrije, a suvozačica iz Danske. Ona se zove Jeannette Kvick i ova joj je sezona dvadeseta u reliju.

Alfi Kramer i Jeannette Kvick komunicirat će na njemačkom. Od relija u Kumrovcu mnogo očekuju. Bit im to četvrti zajednički nastup, a Alfi je već vozio te brzince prije godinu dana.

Jeannette Kvick godišnje starta na 20-ak relija. Suvozačica je postala slučajno, a u svijet autosporta uveli su ju poznanici. Hrvatsku je posjetila dva puta prošle godine, kao sudionica relija Opatija i Ina Delta.

Posada Kramer - Kvick na ovogodišnjem će Reliju Kumrovec nastupiti u prestižnom automobilu klase R5 vrijednom gotovo dva milijuna kuna.

Više pogledajte u prilogu koji  je pripremio Marko Šivak.