Ekološka tenisica koju gotovo možete pojesti

Dvojica braće iz Duge Rese napravila su originalan proizvod - ekološku tenisicu. U doba kada se takvi proizvodi, bez obzira na cijenu, sve više kupuju i traže, oni su tržištu ponudili obuću koja je 97 posto sastavljena od prirodnih materijala.

- Ova tenisica je 97 posto prirodna. Đon je 100 posto prirodni kaučuk, što se razlikuje od drugih koji su od sintetičke gume, izvana je od vune, iznutra od konoplje, uložak  je ergonomski od pluta, kaže Hrvoje Boljar direktor tvrtke "Miret".

Deset biljaka nalazi se u ovoj tenisici. Razvijali su je gotovo šest godina. Mislili su i o najsitnijim detaljima.

Materijale nabavljaju svuda po svijetu, ali tenisice se ručno šivaju u Hrvatskoj. Prvih 800 pari rasprodalo se u trenu, iako par stoji i do tisuću kuna. No za Antu Medića cijena nije važna jer taj proizvod nosi poruku.

- Smatram da nisu toliko skupe s obzirom na to od kojih su materijala napravljene i čak ako i jesu donekle skuplje ja sam voljan platiti tu premiju ako su ekološki napravljene, kaže.

Na platformi kickstart braća Boljar pokrenula su kampanju za nastavak proizvodnje. Vjeruju da je u svijetu sve više onih koji će prepoznati njihovu želju da žive zeleno.

A da su na dobrom putu potvrđuje i prvi dan startup kampanje - u samo dva sata prikupili su 20.000 dolara.