Glazbene novosti: Dora 2020, ljetni festivali, koncerti za Dan žena

Glazbeni novinar Ante Batinović u ovotjednom pregledu novosti osvrnuo se na Doru 2020, najavio ljetne festivale u Šibeniku i Tisnom, te klapski koncert u Tvornici kulture i nastup Meritas za Dan žena.

Na početku pregleda glazbenih novosti Batinović je prokomentirao Doru 2020. koja ga je, kako je rekao, ugodno iznenadila, a kao svoje favorite istaknuo je Alena Vitasovića i Božidarku-Matiju Čerina i njihovu pjesmu 'Da se ne zatare'.

U Tvornici kulture u Zagrebu prvi put, pak, u dvadesetogodišnjoj povijesti Velikoga pogona nastupa dalmatinska klapa. Bit će to koncert Tomislava Bralića i klape Intrade za Dan žena, 8. ožujka.

Pripremaju se i drugi koncerti u povodu Međunarodnog dana žena: Meritas će, primjerice nastupiti s posebnom gošćom Irenom Žilić u zagrebačkome klubu Sax.

Šibenik i Tisno ovog ljeta 'kupaju' se u silnim festivalima – na Festivalu Seasplash na Martinskoj, tik uz Kanal Svetoga Ante među ostalima će nastupiti i Asian Dub Foundation.

- Legendarni dvojac Denis & Denis osamdeset i neke godine prošloga stoljeća pjevali su 'Bit ću ja program tvog kompjutora', a vremena su se tehnološki promijenila pa 2020. godine Lili Gee, pravog imena Lidija Graovac, pjeva 'Hajde, budi moj android, u modu za ljubav ostani  podešen, ja ću te dirati i ažurirati da budeš samo moj', rekao je Batinović najavljujući spot za pjesmu 'Android'.

Pogledajte gostovanje Ante Batinovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: