Velika Gorica napokon će dobiti vanjski bazen

Prvi put u povijesti Velika Gorica dobit će vanjske bazene. Srednja strukovna škola i Grad potpisali su ugovor o darivanju zemljišta na kojem će se izgraditi olimpijski i dječji bazen.

Do kraja godine trebala bi početi gradnja, a prvi kupači mogli bi uživati već sljedećeg ljeta. Potpisivanjem ugovora stekli su se uvjeti za zadnju fazu.

- Ovo je nastavak jedne suradnje koje je moram spomenuti počela s mojim prethodnikom ravnateljem Stjepanom kosom i on je imao viziju s gradonačelnikom osigurati na neki način građanima prostor za rekreaciju i za sport- Gradske bazene o kojima su maštale generacije i generacije prije nas. Ja se sjećam svojih srednjoškolskih dana, uvijek smo morali u Zagreb na bazene, rekao je ravnatelj Srednje strukovne škole Miroslav Antolčić.

No to će na radost mnogih Velikogoričana uskoro postati samo uspomena. Jer ono što se najavljuje trebalo bi zadovoljiti i najzahtjevnije. S obzirom na to da postoji velik broj rekreativaca koji se i sada koriste zatvorenim bazenima, svi uključeni vjeruju kako je izgradnja vanjskih opravdana, zbog čega su malo "rastegnuli" i gradski proračun, koji kažu nam - to može podnijeti.

Uz nove bazene predviđena je gradnja ugostiteljskog objekta, dječjeg igrališta, a bit će tu i igralište sa spravama za fitness. Tako da kada Goričani ljeti dođu ovamo, mogu ostati cijeli dan...