Razmišljate li o pisanju? Možda je vrijeme da pokušate!

Kako starimo, pred nama je sve manje novih iskustava. Zato se ponekad moramo odvažno otisnuti u izazove. Izazovi nam život čine zanimljivijim i dužim. To je moto književnice Ivane Bodrožić.

Na radionicama kreativnog pisanja potiče sve koji se žele okušati u književnim vodama. Nedavno je i sama doživjela nešto novo. Njezin uspješni roman Hotel Zagorje zaživio je na kazališnim daskama.

Govoreći o počecima pisanja, rekla je da kada se pokuša sjetiti kada joj je pisanje postalo važno u životu, uvijek se prvo sjeti čitanja jer ono je prethodilo pisanju. Ljubav prema pisanju razvila je u djetinjstvu. Prisjetila se života u Vukovaru i knjižnice u koju je sama mogla kada je krenula u 3. razred - to joj je bila poanta zrelosti i osamostaljenja.

Bodrožić je govorila o svojim prvim uracima - zapisivala je ono što joj je bilo važno, što ju je predstavljalo.

- Radionice kreativnog pisanja su nešto što bi ja, pored pisanja, jedino radila do kraja života. To je nešto što strašno volim i jako me veseli, rekla je.

Polaznice njezine radionice kažu da se već nakon prve radionice vidjela prednost pričanja u grupi, što se pokazalo nevjerojatno.

Po njezinom romanu "Hotel Zagorje" napravljena je predstava u kazalištu "Gavella". Taj roman je napisala s oko 24 godine, temeljen je na njezinoj životnoj priči o sedam godina koje je provela u prognaništvu, o borbi za stambenim prostorom gdje bi živjela s majkom i bratom i, o stalnom iščekivanju vijesti o ocu.