Europski dan logopedije: nedostaje stručnjaka!

U povodu Europskog dana logopedije koji se u zemljama Europske unije obilježava danas, 6. ožujka, Hrvatsko logopedsko društvo obilježava simpozijem o poremećajima čitanja i pisanja.

Simpozij je bio priređen danas u Zagrebačkom inovacijskom centru  na Zagrebačkom velesajamu, a sutra, u subotu, 7.ožujka, u suradnji s Gradom Zagrebom, na Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati održat de se javnozdravstvena akcija s ciljem osvještavanja potrebe ranog uočavanja simptoma poremećaja čitanja i pisanja kod djece te mogućnosti preventivnog djelovanja.

- U današnjoj sve većoj potrebi društva za stručnom pomoći logopeda te u općoj deficitarnosti magistara logopedije u Hrvatskoj, važno nam je da se i na ovaj način istakne važnost i potreba za obrazovanjem i zapošljavanjem većeg broja logopeda, poručili su organizatori događaja.

Detalje o obilježavanju Europskog dana logopedije, ali izazovima pred kojima se našla struka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo se predsjednicom Hrvatskog logopedskog društva, prof.dr.sc. Draženkom Blaži s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i prof.dr.sc. Mirjanom Lenček, također s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta: