VIDEO: Željka, žena koja se odbila predati

Danas se obilježava Dan žena. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. No, život žene i danas nije lagan.

Željka Tolić, majka je četvero djece. Njezina kći Marija u ranom djetinjstvu se razboljela i ostala je invalid. Bila je nepokretna, nije mogla ni pričati.

Željka se brinula o Mariji kao i cijela obitelj. Njezina svakodnevica nije bila lagana. Uz brigu o Mariji, Željka je radila u Plivi na četiri sata. Svakog jutra zajedno s patronažnom sestrom je brinula o higijeni malene Marije.

Nakon toga odlazila bi na posao, te se vraćala kući i nastavila brigu oko kćeri. Hranila bi je, masirala, pričala joj...To je bila njezina svakodnevica, uz još troje djece o kojoj se brinula. Zajedno sa suprugom.

Mariju nisu željeli dati u dom. Tako su živjeli punih trinaest godina. Marija je umrla 2006. Imala je tada 22 godine. Teško su prihvatili gubitak kćeri.

No, kako kaže Željka, život ide dalje. Ostalo je troje djece o kojoj su morali brinuti i pripremiti ih za život. Željki su se nastavile nizati tragedije. Razboljela joj se i majka, te joj je umro i otac.

Nakon problema sa srcem, umro joj je i suprug Pere 2012. Ostala je sama s troje djece. Najmlađi Marko, krenuo je u gimnaziju. Trenirao je nogomet u NK Lokomotiva na Kajzerici i najveća želja mu je bila postati dobar nogometaš.

Željka mu nije željela uništiti snove. Svaki dan ga je vozila iz Sesveta na trening na Kajzericu. Život je posvetila njemu i ostaloj djeci. Kaže bilo je jako teških trenutaka, ali vjera u Boga dala joj je snagu da izdrži.

Nije pala, već je krenula u borbu da djeci omogući bolji život. I uspjela je. Dvoje starije djece se skrasilo i imaju svoje obitelji. Željka je danas sretna i ponosna jer je baka sedmero unučadi.

Najmlađi Marko je na putu da postane velika nogometna zvijezda. No ipak, Marko svaki gol proslavlja na poseban način. Pogleda u nebo i pohvali se ocu. Želi da Pere bude ponosan na njega.

Željka je zbog toga izrazito ponosna i sretna što je uspjela uz brojne tragedije djecu izvesti na pravi put. Ona ima poruku za sve žene: Borite se za svoju obitelj, a sve drugo je prolazno!