Koronavirus: organizatori Eurovizije ipak žele održati natjecanje

Organizatori natjecanja za pjesmu Eurovizije koje se u svibnju treba održati u Rotterdamu rekli su u petak da planiraju održati taj važan glazbeni događaj koji privlači milijune gledatelja unatoč epidemiji koronavirusa.

Nizozemska javna radiotelevizijska mreža NPO
objavila je da nastavlja konzultacije s Europskom unijom radiotelevizija (EBU), koproducentom Eurovizije, kako bi analizirali kako epidemija koronavirusa može utjecati na to natjecanje koje prate milijuni gledatelja u svijetu.

- Još je prerano za komentare o mogućim scenarijima jer oni ovise o događajima u skoroj budućnosti. Naš je cilj uvijek proizvesti nezaboravno natjecanje za pjesmu Eurovizije, objavio je NPO, a prenijela je nizozemska novinska agencija ANP. NPO nije htio reagirati na informacije o tome da bi se natjecanje organiziralo bez publike.

Na devet koncerata očekuje se ukupno 65 tisuća gledatelja, uključujući završnicu 16. svibnja. Nizozemska je pobjedom svog izvođača Duncana Laurencea na natjecanju 2019. u Tel Avivu stekla pravo da organizira Euroviziju 2020. Luka Rotterdam izabrana je u kolovozu za domaćina natjecanja.
Koronavirus: razmatra se Eurosong, odgođeni bollywoodski Oscari