Odgođen festival Zagrebdox

Odgođeno je 16. izdanje ZagrebDoxa, koje se trebalo održati od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb – Branimir mingle mallu, objavili su organizatori nakon objave najnovijih uputa Stožera civilne zaštite RH vezanih za obranu od epidemije koronavirusa.

- Dokumentaristi su uvijek bili među najhrabrijim filmašima. Smatramo, međutim, da u ovom trenutku ne možemo nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti našu publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku, poručio je direktor festivala Nenad Puhovski.

Vodstvo ZagrebDoxa donijelo je odluku o odgodi na temelju upravo pristiglih informacija i uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje uključuju preporuku zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, a u svrhu kontroliranja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, okolici i ostatku Europe.

- Naša je odgovornost i obaveza prema festivalskoj publici poduzeti sve nužne mjere opreza i sigurnosti. Održavanje festivala u predviđenom terminu predstavlja potencijalan rizik za posjetitelje, autore te predstavnike medija, stoji u priopćenju organizatora ZagrebDoxa.

O novom datumu održavanja Festivala kao i svim dodatnim informacijama javnost će biti pravovremeno obaviještena.

- Pored toga, obavještavamo Vas da će se aktivnosti programa usavršavanja za filmske profesionalce ZagrebDox Pro, kao i Pitching forum, održati u istom periodu u online okruženju. Na taj način nastojimo svim sudionicima programa omogućiti da svoje projekte razviju, te predstave međunarodnom panelu, objavili su organizatori.