Akcija "Moj prijatelj policajac"

Već 15 godina međimurska policija surađuje s dječjim vrtićima - upozorava najmlađe sudionike u prometu na moguće opasnosti na putu do vrtića te ih poučava pravilima kojih se trebaju držati. Dio njih na jesen kreće u prvi razred, što je dodatni razlog za oprez.

Sigurnost svih sudionika u prometu je imperativ, a posebno najmlađih. Zato trebaju znati koje im opasnosti prijete na putu do vrtića ili škole. Svih 57 međimurskih vrtića sudjelovat će u ovoj preventivnoj akciji.

- Vrlo nam je značajno i važno da djeca budu sigurna. Dakle to je ono o čemu se prvenstveno vodi računa i u našoj ustanovi, rekla je Gordana Šoltić-Siladi, ravnateljica DV-a "Cipelica".

- U cilju nam je da djeca budu spremna pravilno se kretati u prometu kako bi naravno svi sudionici u prometu bili što sigurniji, ističe Mario Medved, zamjenik gradonačelnika Čakovca.

Međimurska policija akciju koja traje već 15 godina provodit će i dalje.

- Proteklih godina imamo 82 sudionika djece do 14 godina starosti koji su sudjelovali u prometnim nesrećama ali na sreću već eto jedno dulje vrijeme nije bilo smrtnog stradavanja djece, rekla je Irena Branović, PU međimurska.

Znanje o pravilnom ponašanju u prometu tu bi statistiku trebalo poboljšati.