KunstTeatar – mlado nekonvencionalno kazalište

Troje mladih kreativaca odlučilo je Zagrebu podariti još jednu scenu. Kunst Teatar možda je fizički malen, ali iza njega su golem entuzijazam, čvrsto zacrtani planovi te izvrsna posjećenost dosadašnjih projekata i gostovanja - više nego dovoljno razloga da im Vijesti iz kulture pođu u goste.

Trešnjevački teatarski trio, producentica Romana Brajša, glumac Domagoj Janković i redatelj Ivan Planinić, smjestili su se na križanju Dubovačke i Okićke ulice u Zagrebu.

Kako ističu, oni nisu klasično kazalište, nego, ovisno o budžetu, realiziraju projekte. Prostor koji može primiti samo pedesetak gledatelja zasad nije žanrovski određen, ali dosad je izvođena većinom satira.
Domagoj Janković smatra da bi u budućnosti trebali pratiti eksperimentalne trendove naraštaja kojem pripadaju.

Predstavu 'Dobar, loš, mrtav' u Planinićevoj režiji pogledalo je dosad čak 600 gledatelja, što govori da publika postoji. Uspješan je i 'Flex' Ivana Penovića, a idući projekt bit će je koprodukcija sa skupinom Kufer.

Kako kažu trešnjevački kazalištarci, ne žele biti produžetak sadašnje scene - namjera im je drugačijim vizualnim pristupom privući mlađu publiku koja inače ide u kino, gleda serije ili putem elektroničkih uređaja prati pop-kulturu.