Još zabavnija i informativnija, drugačija mapa Splita

Drugačija karta Splita prošle je godine postigla velik uspjeh. Pa volonteri splitske Info zone pripremaju novo izdanje - bit će još informativnija i zabavnija.

Što je fjaka, tko je galeb, na kojem smo zidiću - sve to, pa i mnogo više, nalazi se na ovoj karti Splita. Dakle, nije to još jedna sasvim obična karta. Drugačija je, namijenjena gostima koji žele upoznati grad i što prije se uklopiti u domaću sredinu. Kroz duhovite priče i objašnjenja omogućuje turistima da upoznaju Split i njegovu povijest, ljude i mjesta koja posjećuju lokalni stanovnici.

- Slijedi novo izdanje, već ekipa radi punom parom i trebali bi vidit novo izdanje početkom 4. miseca, ističe voditeljica projekta "MyMap Split" Anđela Prnjak.

Novost je što će se na karti voditi računa i o prohodnosti lokacija za osobe s invaliditetom. Bez obzira na promjene sadržaja, splitski humor kojim je protkana karta ostaje. Svojim preporukama stvaraju je sami građani.

Splićani su bili uključeni tako što smo napravili anketu i onda su oni sami istaknuli što su mislili da je bitno, od mjesta do događaja u Splitu, kaže volonter projekta "MyMap Split" Toni Šimundža.

Karte su besplatne, prošle godine podijeljeno je 50 tisuća primjeraka.