Poznati umjetnici podržali mlade nade na humanitarnom koncertu

U Maloj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda sinoć se dogodio spoj iskustva i mladosti. Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ organizirala je humanitarni koncert za svoje devetero Mladih talenata.

Uz buduće glazbene zvijezde, nastupili si njihovi stariji kolege, poznati glazbeni umjetnici Ana Rucner, Dubravka Šeparović-Mušović, Darko Domitrović te duet Hojsak & Novosel.

Zaklada podupire mlade umjetnike u njihovu glazbenom obrazovanju te im je ovaj koncert prigoda da pokažu ono što najbolje znaju.

- Možemo financirati i potrebitu, ali i nadarenu i talentiranu djecu - na način da sufinanciramo kupnju njihovih instrumenata, plaćamo im slobodne aktivnosti i danas smo, eto, odlučili predstaviti ih javnosti, omogućiti im nastup na jednom ovako prekrasnom mjestu, a podršku su im došle dati već renomirane glazbene zvijezde, napominje upraviteljica Zaklade ‘Hrvatska za djecu’ Renata Gubić.

Dan Bantić svira klarinet i učenik je 2 razreda srednje Glazbene škole Blagoja Berse: Dosad nisam nastupao s poznatijim ličnostima, tako da je ovo interesantno i dosta uzbudljivo, kaže Dan.

- Super je da zaklada pomaže mlade umjetnike. Eto, zbog toga sam se odazvala i nastupila. Lijepa je atmosfera i super su klinci. Baš mi je drago da sam bila tu, istaknula je violončelistica Ana Rucner.