Klupska scena: umjesto najave, odjave koncerata

Glazbeni komentator Hrvatskoga radija Robert Urlić ovaj tjedan umjesto najava koncerata, nažalost, nabraja otkazane i odgođene događaje.

Odgođeni Porin i Status

Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji i okruženju te sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Upravni odbor Porina donio je odluku da se do daljnjega odgodi završna svečana dodjela koja se trebala održati 27. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

Zbog novonastale situacije i prevencije širenja korona virusa, Hrvatska glazbena unija je odlučila do daljnjega odgoditi dodjelu Nagrade Status, koja se trebala održati u Rijeci, 16.ožujka.

Petak, 13. ožujka

Mlada osječka skladateljica i kantautorica Mia Dimšić trebala je večeras premijerno nastupiti u klubu Boogaloo, kako bi promovirala svoj treći album ‘Sretan put’ no koncert je odgođen, a novi datum će se objaviti naknadno. Mia je trebala nastupiti u nedjelju 15. ožujka u studiju Bajsić na HRT-u u emisiji ‘Uživo’ uz izravni prijenos na HR1, no naravno ni tog nastupa neće biti.U zagrebačkoj Tvornicu kulture večeras je trebao nastupiti sjajni beogradski noise pop bend Artan Lili i to kako bi  predstavili novi album ‘III’ kao i svoj audio-vizualni show. No zbog svega je i ovaj koncert otkazan ili je bolje reći odgođen kao i koncerti Partiberjkersa (21.ožujka) i Jure Stublića i grupe Film (4.travnja). Traže se novi termini koje će iz kluba uskoro objaviti.

Subota, 14. ožujka

S velikim nestrpljenjem smo očekivali subotnji koncert sir Boba Geldofa i njegovih The Boomtown Ratsa, no u dogovoru s menadžmentom benda koncert je također odgođen i prebačen na 17. listopada. Sir Bob Geldof, vođa grupe The Boomtown Rats, jedna je od najznačajnijih osoba u povijesti popularne glazbe i jedna odključnih figura punk i new wave scene.U Splitu su se sutra trebala održati dva koncerta i to 'Večer s Cohenom' uz pjevačicu Maju Posavec i gitarista Ivana Kapeca u Gradskom kazalištu lutaka i koncert Songkillersa u Back baru kluba Plan B, no i ti će nastupi morati pričekati neko drugo vrijeme.

Iz Splita se u Šibenik spremala zaputiti i ekipa iz TBF-a kako bi održali koncert u klubu Barcode , no i od toga nema ništa, kao ni od nastupa jednog novog predstavnika domaće hip-hop scene, Repera iz sobe (Ivana Grgića) koji je u zagrebačkom klubu KSET trebao promovirati svoj debitantski album Vanka.Slijedeći tjedan trebao je započeti i 3. Backstage Live Pula 2020 festival u Istarskom narodnom kazalištu, no među odgođenim koncertima zbog širenja korona virusa u Hrvatskoj su nažalost i prva dva koncerta koja su se trebala održati, a riječ je o koncertima Joshua Redman Quarteta, koji se trebao održati 17. 3. i otvoriti Festival te koncert grupe Forq, zakazan za 14. 4.

Ostala dva koncerta za sada nisu odgođena  - Flora Purim & Airto Moreira with Neto Band nastupaju 2. svibnja, a Antonio Sanchez Quartet 8. srpnja, u 20 sati u INK Pula.Srijeda, 18. ožujka

U srijedu bi iz Europske prijestolnice kulture - Rijeke u zagrebački Vintage industrial bar trebao stići duo The Siids, ali je naravno i to pod upitnikom. Riječ je o svakako jednom od najpotentnijih domaćih live bendova koje možete vidjet i čuti. Njihova glazba varira između indie i electro pop/rock glazbe, a kao glavne utjecaje navode The Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, , Depeche Mode i druge.The Siids su Darko Terlević i Stanislav Grdaković , nekada suradnici u bendu Morso, a iza njih je i friška nagrada za Electro&Off izvođača godine i to za njihov sjajni debitantski album Brutalist. The Siidsi osvajaju svojim atraktivnim live nastupima prožetim bogatim elektroničkim zvukom i tamnim dvoglasjem stoga nije ni čudno što su  prozvani ‘najperspektivnijim novim riječkim bendom’.

Pogledajte gostovanje Roberta Urlića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: