Svjetske glazbene zvijezde ostaju doma i rade

Mnoge svjetske glazbene shvatile su upozorenja ozbiljno i ostale kod kuće, što dalje od koronavirusa, ali svoje poklonike ne ostavljaju na cjedilu - Chris Martin, Miley Cyrus, Christine & the Queens ili Madonna, samo su neki slavni glazbenici koji nastupaju ili komuniciraju s publikom u virtualnom prostoru.

Nakon što je Instagram video objava Cardi B u povodu širenja coronavirusa postala viralnom, počela se pretvarati u pjesmu. Čitava priča zakotrljala se nakon što je DJ iMarkkeyz iskoristio razmišljanja reperice o pandemiji ne bi li je pretvorio u klupski singl.

Pjesma je završila na listi traženosti digitalnih singlova na iTunesima, a našla se i na plesnom podiju u Rio de Janeiru nakon što je izjavu Cardi B remiksirao i DJ Snake. Cardi B je izjavila da će eventualni prihod od pjesme donirati ljudima oboljelima od coronavirusa.

Chris Martin, Luke Combs, Niall Horan i mnogi drugi izvođači odlučili su se za održavanje streaming nastupa za gledatelje širom svijeta. Mnogi od tih nastupa prenose se iz dnevnih soba glazbenika i objavljuju putem Instagram Livea.

Među njima su se, primjerice, našli Miley Cyrus, Christine & the Queens, Years & Years, Vance Joy, Bastille, Evanescence i Sheryl Crow. Neki od glazbenih zvijezda pritom su se odlučili udružiti s organizacijom Global Citizen i Svjetskom zdravstvenom organizacijom za svoje 'Solidarity Sessions'. Takav je, primjerice, bio zajednički nastup Camile Cabello i Shawna Mendesa.

Madonna je, tijekom tjedna, razdijelila Instagram video u kojemu je pokazala kako – premda se odlučila na samoizolaciju – svakoga dana vježba fitness u kućnoj gimnastičkoj dvorani. Na videu naziva 'Quarantine/Rehab', Madonna vježba s trenericom Marilyn Ortiz. Madonna ima 61 godinu i pripada rizičnoj skupini ljudi u doba coronavirusa.

Obožavatelji Beyonce okupljeni u virtualnu organizaciju BeyHive su, zajedno s menadžericom Netflixa Jasmyn Lawson, organizirali virtualni party uživanja u video albumu 'Homecoming'. Cijelu priču odobrila je sama Beyonce.

Florida Georgia Line su odlučili uplatiti tisuću dolara na račune 117 zaposlenika njihova restorana u Nashvilleu, prenosi Billboard. Restoran je zatvorio svoja vrata uslijed pandemije coronavirusa.