Požeško-slavonska županija: policija na punktovima

Na punktovima je požeško-slavonska policija. Ondje se građani još potpuno ne snalaze.

Na punktu u Brestovcu jaka mećava. To nimalo ne ometa policijske službenike u strogim kontrolama vozila koji iz Nove Gradiške voze prema Požegi. Bez propusnice ne može se u grad. Neki su najnoviju mjeru opreza - previdjeli.

A dobiti propusnicu nije problem. Treba je samo zatražiti u zgradi općinskog središta, kod poslodavca ili obiteljskog liječnika. Naravno za one kojima je potrebna zdravstvena skrb ili lijekovi. Ako to ne mogu sami, tu su djelatnici Crvenog križa. Uz djelatnike Crvenog križa, pomažu i volonteri. Pokriti treba velik teren. Čak tri grada i pet općina.

Zbog naglog zahlađenja pune ruke posla imaju i tvrtke koje održavaju plinska grijanja. Na intervencije bez propusnica ne mogu.

Većina građana ponaša se odgovorno, a upozorenja shvaćaju itekako ozbiljno. U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj zasad ne bilježe veća kršenja propisanih mjera.

- Zasad na području naše Policijske uprave nemamo evidentiranih osoba koje su se vozile bez propusnice,radi se o fizičkim i pravnim osobama koje su od svojih poslodavaca dobile propusnice kako bi se mogle kretati do mjesta gdje rade, izjavila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Stalno se kontroliraju i osobe koje su u samoizolaciji. Dosad je zabilježena 71 dojava o kršenju te mjere, potvrđeno ih je provjerom 19. O svemu je pravodobno izviješten i mjerodavni Državni inspektorat koji provodi sankcioniranje.