Psihološka pomoć za djecu i mlade

U ovoj izvanrednoj situaciji kućnu izolaciju zacijelo najteže podnose djeca i mladi. Psihološku pomoć oni i njihovi roditelji mogu potražiti u savjetovalištu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, koje tu pomoć nudi i online.

- Anksioznost, depresija, nezadovoljstvo. Najčešći su problemi s kojima se tijekom sazrijevanja susreću mladi, a sada kad su kao socijalna bića prisiljeni biti u kućnoj izolaciji, takvi se osjećaji mogu još više pojačati, naglasila je prof. Mirela Grbić, stručna suradnica pri Službi za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ

- Situacija je ista kao kod odraslih. Javljaju se strah i anksioznost. Vrlo je bitno da zadržimo pribranost i na jednak način održavamo mentalnu,ako i tjelesnu higijenu, istaknula je Grbić.

- Čekaonica je prazna. Što je razumljivo s obzirom na trenutačno izvanredno stanje. No, zato je odnedavno otvoreno online savjetovalište. Pomoć se traži više nego ikada prije, rekla je profesorica.

Grbić je zaključila kako treba izdržati. Nije lako. No, o svima nama ovisi kako i kada će biti suzbijena ova pandemijska pošast. Za svu djecu i mlade te njihove roditelje koji se teško nose s ovom situacijom, vrata za pomoć uvijek su otvorena.