Ured u doba korone

Prema savjetu Kriznog stožera - tko god može, radi od kuće.  I mi na Hrvatskoj televiziji slijedimo tu uputu. U redakciju dolazimo samo kada je to nužno. Dogovori, pripreme, dio montaže, sve radimo od doma. Ne skidamo se s društvenih mreža i telefona. HRT-ova novinarka Nataša Kraljević-Kolbas svoj je prilog za jučerašnju emisiju Puls radila dijelom od kuće.

Ako ste nekada i maštali o poslu koji možete raditi od kuće, sigurno ni sanjali niste u kakvim će vam se uvjetima ta želja ostvariti. Zbog epidemije koronoavirusa, svi koji mogu, rade od doma. A da to baš i nije tako jednostavno, najbolje znaju oni kojima je kuća redovno radno mjesto. Zato nama koji se sada pokušavamo snaći u novoj situaciji, upravo oni mogu dati najbolje savjete kako organizirati posao u kućnoj atmosferi.

Jedna od njih je i ekonomistica Ivana Gabrić Markovinović, s kojoj je naša novinarka razgovor snimila na kućnoj terasi, pazeći na propisanu udaljenost. Markovinović vjeruje da će se nakon ovoga dogoditi jedna evolucija na tržištu rada:

- Ne bih se baš bahatila i rekla revolucija, mislim da će se pokazati da će se dosta velik dio moći obavljati s dislociranih lokacija, kaže.

U svom domu izdvojila je jedan dio stana i zove ga, kako kaže, "kutić za vrtić".

- U dječjoj sobi smo organizirali školu. Moram vam priznati da je naše dijete vrlo sretno jer je prvi puta dobilo televizor u svojoj sobi. Mi smo dugo odolijevali napasti da stavimo taj televizor u njezinu osbu i zaista smo zanemarili one okolnosti hoće li ga previše gledati Sada je to bilo "moram" i bez razmišljanja smo ga stavili, kaže i dodaje da je škola od doma, kao i interakcija s učenicima, iako je bila skeptična, dobro organizirana.

Organizirati ured bio im je izazov. Zaključili su da im je to bilo najlakše učiniti u blagovaoni gdje imaju najveći stol. Razvukli su ga, postavili laptope, i krenuli!

Pogledajte prilog: