GKL Rijeka 'Mačkom u čizmama' nastavlja program 'U lutkarsko s kauča'

Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja program ‘U lutkarsko s kauča’ putem kanala na internetu, a od petka se može pogledati predstava ‘Mačak u čizmama’.

- Svjetski dan kazališta: snaga teatra u teškim vremenima
- Svjetski dan kazališta na HRT-u

Program je pokrenut prošloga petka s predstavom ‘Wanda LaVanda’, uz najavu da će se predstave iz repertoara Gradskog kazališta lutaka mijenjati svakoga petka.

Tako će od danas u podne na tri kanala na službenoj internetskoj stranici, Facebook i Instagram profilu GKL Rijeka biti dostupan poznati lutkarski klasik ‘Mačak u čizmama’, autora Charlesa Perraulta u dramatizaciji Magdalene Lupi Alvir i redatelja Edija Majarona.

- Draga djeco i roditelji, dragi školarci i učitelji, dragi svi zaljubljenici u lutkarsku umjetnost, jako su nas razveselile vaše emotivne i poticajne reakcije na naš program 'U lutkarsko s kauča'! Iako ovih i narednih dana moramo ostati doma zbog svima poznate situacije, drago nam je da se i dalje družimo i da si uljepšavamo vrijeme, poručili su riječki lutkari na čelu s ravnateljicom Magdalenom Lupi Alvir.

Sljedećih tjedana na programu će biti predstave ‘Pipi Duga Čarapa’ redateljice Ivane Đilas, ‘Čarobna svirala’ koju je osmislila i pripremima Almira Štifanić, ‘Sivmali grad’ autorice i redateljice Olje Lozice i ‘Krpimirci’, autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića, najavljeno je.

Drugi dio programa ‘U lutkarsko s kauča’ sastoji se od video uradaka umjetnika GKL Rijeka koji donose priču o tome što rade kad oni i lutke ne mogu na svoju pozornicu.

U obliku malih Lutkarskih kućnih čarolija pokazat će kako se može biti maštoviti i u svoja četiri zida te će svoju kreativnost, vedrinu, glumu, animaciju, glazbu i ostale kazališne čarolije dovesti u vašu sobu.

Projekt je osmišljen da potakne gledatelje na aktivnost, vlastite ideje i kreativnost, javio je GKL Rijeka. Video klipovi će se periodično objavljivati tijekom cijelog travnja 2020. godine.
Popis (skoro) svih kulturnih programa na webu