Lika proizvodi i dijeli maske građanima

U vrijeme pandemije, Ličani su ujedinili snage i počeli proizvoditi zaštitne maske i dijeliti ih građanima.

Tako su se na Plitvicama i Korenici u pomoć uključili sportski volonteri, a općina i stožer Civilne zaštite osigurat će dovoljan broj maski za sve stanovnike.

- Halo! E pozdrav Josipa. Bok. Po dogovoru ja ću ti ove maskice ostaviti tu dolje na vrata pa ih ti onda preuzmi. Može, evo, ti si već dolje negdje? Jesam, jesam, govori kapetan NK Lika 95 Tomislav Kukuruzović.

Bez kontakta, tako su volonteri iz koreničkog nogometnog kluba počeli dijeliti zaštitne maskice građanima Korenice. Općina Plitvička Jezera u prvoj ih je fazi kupila gotovo 3000.

- Namijenili smo ih svim građanima odnosno u smislu da ih podijelimo dvije, tri po stanu, kući, i da onda ljudi budu u obvezi nositi tu masku kada izlaze na javna mjesta, u trgovinu, rekao je načelnik stožera Civilne zaštite općine Plitvička Jezera Franjo Anđić.

U podjeli, osim koreničkih, i plitvički sportaši, iz atletskog kluba. Dio maskica osiguran je i za sve radnike koji još rade u općini, ali i za koreničku policijsku postaju čiji granični policajci rade u iznimno teškim uvjetima.

- Budući da na svakodnevnoj bazi koristimo više stotina kako rukavica tako i maski puno im hvala i unaprijed zahvaljujemo što će i u buduće brinuti o nama, izjavio je načelnik Postaje granične policije Korenica Goran Jurković.

Nacionalni park Plitvička jezera koreničkoj je ženskoj udruzi donirao posteljinu, a one su prionule izradi dodatnih maskica.

Virusna nevolja ujedinila je ličke snage i još jednom pokazala koliko se zajedništvom i odgovornim ponašanjem mnogo može napraviti.