Upoznajte profesije izbliza i donesite pravi izbor

Koju profesiju ćeš odabrati, pitaju nas još u vrtiću, ali kada dođe vrijeme izbora uvijek nas zatekne nespremnima, kao i većina velikih životnih promjena.

Vrijeme leti i kad smo stalno doma, život će se vratiti u normalu, i začas će doći kraj školske godine, a za mnoge mlade i nove životne odluke. Možda vam u izboru željenog zanimanja pomogne dokumentarna serija "Profesije osobno", koja uspoređuje različite profesije, razotkriva njihove specifičnosti, međusobno ih suprostavlja i naglašava njihove različitosti.

Svaka epizoda temelji se na tri profesije, koje predstavljaju osobe koje se njima bave. Neke od njih su i osobe iz javnog života Hrvatske. Kroz prikaz ljudskoga rada serija predstavlja i aktualne društvene odnose u zemlji te stanje društvene svijesti u periodu kroz koji prolazimo.

Dinamična serija u svakoj epizodi prati ritam radnoga dana, od jutra do kraja dana ili noći. Usporedno, tijekom radnog vremena, pratimo troje ljudi različitih zanimanja. Naizgled u krajnjem kontrastu, odabrane profesije u svakoj se epizodi stapaju u ritmičnu priču. Za svaku profesiju serija naglašava i specifičnu osobnu motivaciju, kroz koju upoznajemo i često skrivene tajne koje znaju samo oni koju su tu profesiju izabrali kao svoj život poziv.

Neovisno o tome ima li profesija "javni" ili "anonimni" karakter, serija otkriva probleme i prednosti svake od njih, pokazuje različite stupnjeve odgovornosti i katkad potpuno nesrazmjeran sustav nagrađivanja, kao i različit društveni status koji pojedina profesija uživa u javnosti.

Seriju scenarista i redatelja Željka Sarića pogledajte na multimedijskoj platformi HRTi i upoznajte profesije izbliza, kako biste se odlučili za posao koji vas ispunjava i veseli.