Umjetnici HNK-a Zagreb u izravnoj komunikaciji s publikom

Nakon 'Kazališta u vašim domovima', Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu od četvrtka, 2. travnja, kreće s novim projektom u sklopu kojega će svaka dva dana objavljivati prijedloge svojih umjetnika za što kvalitetnije i zanimljivije provođenje vremena kod kuće.

Kako se ističe u najavi, namjera je novog online projekta središnjeg nacionalnog kazališta da vrijeme koje moramo provoditi izolirano - ‘provodimo zajedno, zanimljivo i uzbudljivo’.

- Kako bi vam vrijeme u vašim domovima što brže prolazilo, i kako biste uživali u nekim djelima koja su vam nepoznata ili se podsjetili na ona koje ste zaboravili, umjetnici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu ponudit će vam listu svojih prijedloga, ističu iz HNK-a.

Umjetnici zagrebačkog HNK-a, kojima je, kao i svima, za vrijeme trajanja krize zbog pandemije koronavirusa radni prostor unutar zidova njihovih domova, kroz tjedne će otkrivati u čemu oni uživaju, što gledaju, čitaju, slušaju te na koji način provode dane.

Projekt će u četvrtak, 2. travnja, svojom porukom otvoriti intendantica Dubravka Vrgoč, koja se porukom već obratila u povodu 300 tisuća pregleda HNK-ovih predstava u sklopu akcije 'Kazalište u vašim domovima' na YouTubeu:

Prijedloge umjetnika za provođenje vremena kod kuće moći će se čitati na internetskoj stranici kazališta, te na Facebook stranici HNK-a Zagreb.

U narednih tjedan dana za svoju će publiku pisati i s njom komunicirati te joj predlagati djela, glazbu i filmove prvakinja Baleta Iva Vitić Gameiro, prvak Drame Dušan Bućan, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić, ravnatelj Drame Ivica Buljan i glumica Iva Mihalić, a solisti Opere HNK u Zagrebu već su se dosjetili skladbe o koronavirusu i pjevaju samo za vas "...Oprez sad svi, doma ostani...":