Sinjska socijalna samoposluga za ljude u potrebi

Sinjska socijalna samoposluga u samo četiri godine rada podijelila je gotovo 2 tisuće socijalnih košarica vrijednih više od 324 tisuće kuna. Korisnici nisu zaboravljeni ni u pandemiji. No, vrijedni volonteri na raspolaganju su i drugima. Najviše starijima i nemoćnima te kroničnim bolesnicima.

Sinjska socijalna samoposluga skrbi se za 40-ak samaca i višečlanih obitelji. U pandemiji, poštujući sve propisane mjere - idu od vrata do vrata. A straha od nestašice osnovnih namirnica i higijenskih potrepština, bar za nekoliko mjeseci - nema.

- Grad Sinj je osigurao dio novca kojim se puni socijalna samoposluga i zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji na 7 do 9 akcija godišnje daju sve od sebe plus sve što Crveni križ donacijama prikupi, govori Snježanka Jadrijević, predsjednica Udruge "Srma", Sinj.

Na solidarnost imuni nisu ni trgovački centri, škole i udruge. U 4 godine i 32 akcije više od 50 volontera uložilo je čak 640 sati. A spremnih na pomoć ima i sada. Čak i previše!

- 110 volontera pokriva područje Cetinske krajine, a 60 do 70 ih baš u gradu Sinju imamo, naglašava Darko Čarić, GD Crvenog križa Sinj.

Posla im ne manjka.

- Pakiramo pakete, primamo pozive, nosimo starijima i nemoćnima koji ne mogu sami van, govori Marija Mandac, volonterka.

- Pravovremen izlazimo na teren ili rješavamo problem u krugu Crvenog križa. To je najveći blagoslov za nas volontere, ispunjeno srce, ističe Zoran Milošević, volonter.

Puniti, zlu ne trebalo, valja i dalje skladišta Crvenoga križa. Iz kojih će, zahvaljujući gradu, unatoč teškoj situaciji, na adrese potrebitih i ove godine biti isporučeno 120 uskrsnih paketa.