Online nastava na varaždinskom FOI-ju

Aktualnoj situaciji s koronavirusom uspješno su se prilagodili na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike. Fakultet ima vlastitu infrastrukturu za održavanje nastave putem interneta. Poteškoće ne očekuju ni u vrijeme kolokvija i ispita.

Studentska asistentica Barica na prisilnom je godišnjem odmoru. Predavači i studenti ipak nisu. Kakav bi to bio studij informatike da zatvaranje fakultetske zgrade nisu dočekali spremni.

- FOI već godinama radi na razvoju e-učenja. Ipak imamo svoje e-programere unutar kuće, koji su razvijali vlastitu infrastrukturu. Isto tako s FOI-ja su nastavnici koji su godinama bili nagrađivani za najbolje e-kolegije godinama, tako da smo imali bolji start, ističe dr. sc. Nina Begičević  Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike.

I po tome se razlikuju od drugih. U trenucima kada smo snimali ovaj prilog oko tisuću je studenata pratilo predavanja putem interneta.

Internetski se donose i odluke. Na akademsku godinu ovdje virus ne bi trebao utjecati.

- Mislim da u tom prvom periodu kolokvija studenti neće biti zakinuti za polaganje kolokvija, sve ćemo preseliti online, poručuje dekanica.

Kako je bilo studirati iz udobnosti kauča, pitat ćemo ih kada ponovno sjednu u studentske klupe. No, jedno je sigurno - ni kada su daleko od predavaonice - nema lova u mutnom.