Koprivnica pomaže najpotrebitijima

Za 500 obitelji iz cijele županije u koprivničko Gradsko društvo Crvenoga križa stigla je vrijedna donacija hrane. Potrebitima će je podijeliti volonteri.

Ispraznile su se police socijalnih samoposluga zbog epidemije. Nema više organiziranih akcija po trgovačkim centrima, zato je svaka pomoć i više nego dobrodošla.

Već je tradicija da koprivnička prehrambena tvrtka uoči blagdana daruje najpotrebitijima.

- Trudimo se pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna. Nažalost ovih tjedna i dana broj tih ljudi je znatno narastao. Aktivnost koja je danas, povezana je i s Uskrsom i dobrotom koju želimo pokazati ljudima koji žive na našim prostorima, rekao je Krunoslav Bešvir, direktor Poslovnog programa hrana, Podravka d.d.

Do ove je lijepe geste došlo na poticaj županijskih čelnika. Posebno ovih dana pozivaju i sve druge tvrtke da daruju što mogu i budu široke ruke prema najugroženijima.

- Ovo je jedna prilika da se zahvalimo na svemu što je do sad učinjeno. Sigurno će ovaj uskršnji paket koji će naši najpotrebitiji dobiti u svoje domove značiti njima puno ne samo u tom nekakvom smislu opskrbe, nego i u jednom simboličnom smislu pokazati da ova zajednica misli na njih, rekao je Darko Koren, koprivničko-križevački župan.

Koprivnički Crveni križ proveo je i svoj projekt "Paketić spasa" u kojem je pakete primilo 400 obitelji s područja 11 općina.