Umro legendarni američki soul pjevač Bill Withers

Američki soul pjevač Bill Withers najpoznatjii po hitovima ‘Lean on Me’ i ‘Ain't No Sunshine’ umro je u dobi od 81 godine od srčanih komplikacija, objavio je u petak časopis Rolling Stone, pozivajući se na priopćenje njegove obitelji. Pjevač je umro u ponedjeljak u Los Angelesu, rekla je obitelj.

- Slomljeni smo zbog gubitka našeg voljenog, odanog muža i oca, napisala je obitelj u priopćenju.  Dodali su da je znao ‘iskreno razgovarati s ljudima i povezivao ih međusobno’.

Poznat po svom ugodnom baritonu i raskošnim soul aranžmanima, napisao je neke od najpoznatijih pjesama iz 1970-tih, poput ‘Just The Two Of Us’, ‘Lovely Day’ i ‘Use Me’.

Prestao je snimati 1985.godine, ali njegove su pjesme nastavile imati velik utjecaj na R&B i hip-hop scenu. Pjesma ‘Lean On Me’ temelji se na njegovom iskustvu odrastanja u rudarskom gradiću u Zapadnoj Virginiji. Kada su vremena bila teška, susjedi su se oslanjali jedni na druge i pomagali si.

U jeku pandemije koronavirusa pjesma je nanovo otkrivena, pa mnogi na društvene mreže stavljaju svoje vlastite verzije kao potporu zdravstvenim radnicima i ključnim službama.