Split: Sportaši, glazbenici i Torcida ujedinjeni protiv koronavirusa

Mnogo se posljednjih dana govorilo o Dalmaciji, koja je prozivana da se mjere zaštite ondje najviše krše. Kako bi pokazali da su i na jugu zemlje svi zajedno u borbi protiv nevidljivog neprijatelja, javili su se brojni poznati glazbenici i sportaši, kao i Hajdukova Torcida, svi s gotovo istim riječima.

Stadioni su prazni, neka budu i ulice. Torcida pomaže kada treba, ali i poziva, ostanite doma.

- Pozivamo sve pripadnike Torcide, navijače Hajduka i sve Hrvate na odgovorno i obzirno ponašanje. Slušajte upute liječnika i izbjegavajte fizičke kontakte, okupljanja, druženja i nemojte izlaziti ako nije nužno. Poštujmo napore onih koji rade za nas i čuvajmo naše starije! I da, perite ruke!

I trenirajte kod kuće ako treba, poručuju prvotimci. Hajdukovci su u humanitarnoj akciji za splitski KBC prikupili 650 tisuća kuna.

- Dragi ljudi budimo pametni ,slušajmo upute  stožera i ostanimo doma, poručuje Igor Tudor, trener Hajduka.

- U borbi s koronavirusom i dišemo zajedno, kaže Josip Juranović, igrač Hajduka.

- Ostanite doma pazite na sebe i svoje bližnje, ističe Leon Kreković, igrač Hajduka.

I danas je 9 novooboljelih na području Splitsko-dalmatinske županije. Ne postoji drugačija metoda zaustavljanja nepoznatog virusa, kaže struka, od ove koja je propisana.

- Prihvati izazov i ostani doma u ovim trenucima kad hara pandemija. Nema drugog načina da pomognemo sebi i drugima, ostani doma, ističe Stipe Pletikosa, nogometaš.

- Dragi moji Dalmatinci prihvatite izazov i ostanite kod kuće. Znam da nije lako dok je vani sunce, ali moramo biti odgovorni za svoje zdravlje i zdravlje drugih, naglašava Blanka Vlašić, atletičarka.

Disciplina spašava glavu. To zna i naš proslavljeni alpinist.

- Teško je meni kao pasioniranom putniku reći ostani doma, ali prihvati izazov i ostani doma da bismo opet putovali, kaže Stipe Božić, alpinist.

A građanima su se u pjesmi na balkonima pridružili i naši pjevači.

- Ponašajte se odgovorno kako bi zaštitili sebe budite odgovorni ostanite doma, poziva ljude Jelena Rozga.

- Jedan sat, ja sam još u pidžami, a i što ću u gradu i ako i na nekog naletim svi izgledaju kao da su išli orobiti trafiku, zato budite doma, budite sami, budite u pidžami, kaže Tonči Huljić.

Poruka jasna, prihvatite izazov - ostanite doma!