Zadrani: Prihvati izazov i ostani doma

Digla se na noge i zainatila Dalmacija, korona je već u pjesmu spremljena. Funcuti su repali, Zadrani uz gitaru prepjev starog hita napravili.

- Opet zvone stara zvona, ljudi ostanite doma dok prođe Korona, ostanite doma, ističe Zoran Jelenković, pjevač.

Čim je virus pokucao na vrata, zagrmjela je i splitska Torcida. U Zadar je ušla prva. Poput lavova u pomoć priskaču i navijači Tornada. Iz navijačke mirovine, odazivaju se i najgorljiviji.

- Navijali smo u stotinu dvorana, ali sad navijamo za Zadar i Zadrane, zato prihvatite izazov ostanite doma, kaže Boris Marin, počasni vođa navijačke skupine Tornado.

Koliko prazni zadarski trgovi i ulice znaju biti gostoljubivi vidjelo se na dočeku Vatrenih. Modrić, Vrsaljko Subašić i Livaković, zadarska djeca to nisu zaboravila. S ljubavlju su bolnici vratili dva milijuna kuna vrijednu donaciju.

- Bravo našim zlatnim momcima mi smo pretpostavili da će oni nešto kvalitetno učiniti, objašnjava Stipe Knežević, ugostitelj.

Proljeće u Dalmaciji vuče i mami. Teško je odoljeti ljepoti.

- Nemoj sine nikud ići, tako ide moja pisma, nemojte nikud ići, ostanite doma i slušajte pametnije, naglašava Tomislav Bralić, pjevač.

Kratka šetnja uz more, tek kao inspiracija za neki novi stih. Koronavirus je i Mladenu dao priliku za malo odmora.

- Dalmatinac sam, ovo je moj, a i vaš dom. Zato prihvatite izazov i ostanite doma, ističe Mladen Grdović, pjevač.

Prošla je svaka, pa će i ova nedaća. Izdržali su drevni Krešimirovi, Donatovi i Dujini bedemi i veća zla i sačuvali svoje ljude.