Slavonski branitelji izrađuju vizire

Udruga veterana vojne policije Osječko-baranjske županije već desetak dana izrađuje i sastavlja vizire za KBC Osijek.

Ističu da je to samo mali dio zahvalnosti medicinskom osoblju koje je i tijekom Domovinskog rata bilo uz njih na prvim crtama bojišnice.

Sve se dogodilo spontano kada su doznali da jedan član udruge kod kuće na 3D pisačima printa dio vizira i da mu za brže sastavljanje treba pomoć. Članovi udruge su se odmah organizirali i svaki dan u svojim prostorijama sastavljaju vizire koje je on prethodni dan isprintao.

Prvih dana printala su se četiri vizira dnevno, ali nakon modela varaždinskog Centra za izvrsnost printa se 25 komada uz bržu i jednostavniju izradu i uštedu materijala. Gumice šivaju supruge članova udruge, a vizir se sastoji od tri dijela.

- Od printanog dijela printanog, folija s gornjih dijelova skripti 2 milimetra i gumice. Moj dio je da printam te dijelove, kazao je Željan Ban iz Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije.

Udruga prima novčane donacije i donacije materijala, osobito plastike za printanje do koje je teško doći. Nakon vizira za KBC Osijek, donacije će prvo biti donirane bolnici u Zadru jer je akcija Maslenica značajno obilježila ratni put veterana vojne policije Osječko-baranjske županije.