Neobičan školski sat 1. a razreda u Zadru

Koronavirus svima nam je promijenio život i pokazao kako se vrlo brzo možemo koječemu prilagoditi. Ono što je do jučer izgledalo kao znanstvena fantastika, danas je svakodnevica, a najbolji je primjer škola na daljinu.

Na rasporedu neobičnog školskog sata 1. a razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, pjesma je Grigora Viteza.

Nastava na daljinu osobit je izazov za najmlađe:

- Tako da sam odlučila napraviti jednu malu virtualnu učionicu za svoje prvašiće jer je zapravo tu najveći problem bio kako najmlađa djeca da se u ovom svemu snađu. Tako da sam pitala roditelje koliko bi im to zapravo pomoglo, oni su svi zdušno rekli da bi to zapravo bilo jako dobro, priča Sandra Tomić, učiteljica u toj osnovnoj školi u Zadru.

S pomoću odgovarajuće aplikacije virtualna je učionica organizirana po danima i predmetima, kako bi što više nalikovala onoj stvarnoj, no svima je najveće veselje on-line druženje jednom do dva puta tjedno. 

- Oni se međusobno vide i vidim da to dobro funkcionira, zapravo im je trebala jedna motivacija, žive riječi, tako da smo uspjeli u tomu, kaže učiteljica Sandra Tomić.

Poslije Uskrsa vraća se i ocjenjivanje.

Kako bi nastava u doba korone izgledala tako veselo, valjalo je uložiti truda i vremena:

- Zaista ova priprema nastave na daljinu iziskuje puno više vremena nego kad smo s njima u školi, ali kažem opet, to je jedan novi izazov i treba ga prihvatiti jer nemamo drugog izbora, ističe učiteljica Sandra Tomić.

Učiteljica je i mama, pa se ponekad i njezina djeca pridruže.